Jouw lachspieren worden getraind komend seizoen in De Meenthe

Foto: Corne van der Stelt

Het komende seizoen in Rabo Theater De Meenthe: Nina de la Parra, Hehobros on tour, Louise Korthals, Soundos en Patrick Laureij.

Nina de la Parra
Stand up comedian en zangeres Nina de la Parra (1987) heeft een Surinaamse vader (Pim) en een Nederlandse moeder (Djoeke). Nina wisselt haar vileine woordenstroom in vloeiend Nederlands, Duits, Engels en Sranan Tongo af met kwetsbare Engelstalige popnummers – ondersteund door haar steengoede Duits-Nederlands-Surinaamse hipster-huisband. Zonder zelfmedelijden, verleidelijk, altijd feministisch, woedend en persoonlijk, trapt Nina haar complete afkomst, haar generatie vrouwen en uiteindelijk zichzelf in de baarmoeder. Deze voorstelling is te zien op woensdag 30 oktober, aanvang 20.15 uur.

Hebobros on Tour
Na het grote succes van hun internetserie gaan de Hehobros het theater in! Pepijn Schoneveld (FeutenToren C en z’n cabaretshows), en Kevin Hassing (GTSTCMC en The Normal Heart) zijn twee beste vrienden van in de dertig. De voorstelling bestaat uit sketches, liedjes, acts, (als het aan Kevin ligt) een dansje en (als het aan Pepijn ligt) een flinke dosis publieksparticipatie. De mannen stellen de problemen van hun generatie genadeloos aan de kaak. Hierin zullen ze zichzelf en elkaar niet sparen. Deze voorstelling is te zien op dinsdag 5 november, aanvang 20.15 uur.

Louise Korthals

In Alles is er gaat Korthals de muzikale confrontatie aan met alles. Schuurt ze langs de rafelranden, schaduwkanten en zonovergoten momenten van mateloze levens en onbeperkte mogelijkheden. Waarom je hoofd boven water houden als je ook in bad kan liggen? Alles is er tenslotte. Of toch niet? In 2011 won ze het Amsterdams Kleinkunst Festival, voor haar eerste avondvullende programma Vlieguur ontving ze de Neerlands Hoop en opvolger Zonder Voorbehoud werd opnieuw met een sterrenregen ontvangen. Hebben we er met Louise Korthals een nieuwe cabaretvedette bij? Daar lijkt het sterk op! Deze voorstelling is te zien op donderdag 14 november, aanvang 20.15 uur.

Soundos

Zelf sta ik al jaren voor uitverkochte zalen, ook al ben ik maar een typische doorsnee-cabaretier: weinig originele naam, niet echt uitzonderlijk grappig, zonder uitblinkende persoonlijkheid en met een gecompliceerde relatiestatus. Typische dingen waar stralende Soundos geen last van heeft. Zij geeft zich he-le-maal! ‘Ben je nooit bang om door de mand te vallen?’ vraag ik haar. ‘Nee man, ik heb niets te verliezen!’ antwoordt deze top-comédienne met haar volste glimlach. Deze voorstelling is te zien op donderdag 28 november, aanvang 20.15 uur.

Patrick Laureij

“Hee man, Patrick a.k.a. de Knotmaestro hier. Mijn tweede show is getiteld ‘Nederlands Hoop’. Het zou tof zijn als je langskomt”.
De Telegraaf over zijn eerste show Dekking Hoog: ‘Deze comedian is een ruwe diamant waar je zeker niet teveel de scherpe randjes van moet wegslijpen. Want Laureij moet vooral zijn authentieke zelf blijven en zijn verfrissende geluid laten horen.” Deze voorstelling is te zien op vrijdag 10 januari, aanvang 20.00 uur.

Daan Boom

Streetlab-presentator en alleskunner Daan Boom gaat voor het eerst solo het theater in. Na de succesvolle TV-serie Streetlab, een optreden in Ahoy met René Froger, de hitserie Kelderklasse 15 op YouTube en de titel ‘Best geklede man van 2018’ is het tijd voor een heuse onemanshow: De Eerste. Duizendpoot Boom gaat álles doen in deze voorstelling: tapdansen, streetdancen, zingen, rappen, pianospelen, schreeuwen, balletten, huilen, miepen, maar ook sociale experimenten uithalen (zoals hij dat in Streetlab deed), dirigeren (zoals in Maestro), verhalen vertellen uit de Kelderklasse en bovenal heel veel lachen.

Ook te zien in De Meenthe: Max van den Burg op 29 januari. Marc de Hond op 31 januariStefano Keizers op 27 februari. Kiki Schippers op7 maart. Andries Tundru op 11 maart. Op Sterk Water op 18 april.

Meer informatie over deze en andere voorstellingen en kaartverkoop: www.demeenthe.nl of 0521-514 004.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen