Een avond niet gelachen…

Photo: Adrie Mouthaan
Foto: Adrie Mouthaan

Het komende seizoen in Rabo Theater De Meenthe: Greg Shapiro, Kasper van der Laan, Yvonne van der Eerenbeemt, Nabil Aoulad Ayad, Fuad Hassen en Anne & Lisa.

Greg Shapiro
De stem achter de beroemde ‘Netherlands Second’ video (‘Zondag Met Lubach’-VPRO) spreekt zich uit! Greg Shapiro (Boom Chicago, Comedy Central, BNR, ZDF) groet de 45ste – en mogelijk laatste – president van de Verenigde Staten, Donald J. Trump. Nee, Amerika kreeg niet de allereerste vrouwelijke president, maar wel de allereerste president die geestelijk duidelijk ziek is. ‘The Madness of King Donald’ is een avond vol stand-up comedy, cabaret en improvisatie. Elke show biedt het publiek de kans om vragen te stellen aan de president. As ‘The Original Fake Trump,’ Shapiro remains committed to giving more press conferences than the actual Trump. Deze voorstelling is te zien op donderdag 17 oktober, aanvang 20.15 uur.

 Kasper van der Laan
Waarom zijn de dingen zoals ze zijn en doen we de dingen zoals we ze doen? Kasper van der Laan legt het u graag uit in zijn debuutvoorstelling 1 Kilo. Hij is absurd, onvoorspelbaar en ongekend grappig. Maak kennis met Kasper en zijn unieke kijk op onze leefwereld. Kasper werd door de Volkskrant verkozen tot hét comedytalent van 2019, hij was de publiekswinnaar van het BNNVARA Leids Cabaret Festival 2018, en is lid van Comedytrain. Deze voorstelling is te zien op woensdag 13 november, aanvang 20.15 uur.

 Yvonne van der Eerenbeemt

Als BRONST een natuurdocumentaire zou zijn, dan was Yvonne de paradijsvogel. En paradijsvogels maken rare sprongen, zeker als ze zich willen voortplanten. BRONST gaat over dierlijke driften. Over de beestachtigheid die onder onze deftige dasjes schuilgaat. BRONST is een vileine paringsdans met het leven. Een race tegen de biologische klok. Met wanhopige betogen, fluwelen liedjes en weinig tact. Want uiteindelijk is het eten of gegeten worden. Deze voorstelling Is te zien op vrijdag 6 december, aanvang 20.15 uur.

Nabil Aoulad Auad

Geld. We kunnen niet meer zonder. Maar maakt geld ons gelukkig, gemeen, gemakzuchtig of gewoon gek? Maak kennis met Nabil. Deze talentvolle en veelzijdige theatermaker komt in zijn tweede programma tot de kern. Deze Brabantse drop-out uit een bijstandsgezin, leidt het publiek over de straten van Monopoly langs de wijze lessen van zijn moeder. In zijn eigen Monopoly van pianospel, stand-up, zang en typetjes vertelt hij een prachtig verhaal waarin zijn zwakte uiteindelijk zijn kracht is geworden. Pak je kans; je kan tenslotte je geld maar één keer uitgeven. Met een beetje geluk is het nog vrij parkeren ook! De voorstelling is donderdag 12 december, aanvang 20.15 uur.

Fuad Hassen

Fuad is nou eenmaal een man van kleine zaken, die hij vervolgens op onnavolgbare wijze opblaast en uitspeelt. Futiliteiten zijn aan Fuad welbesteed. Maar wat als er een klein dingetje net anders was verlopen? Was de wereld dan anders? Zijn die kleinste gebeurtenissen of uitvindingen dus tóch belangrijk? En zijn het dan nog wel kleine dingen? Met een kinderlijke verwondering kan Fuad zijn gedachten daar uren op loslaten. Typische Fuad-hersenspinsels! De voorstelling is te zien op woensdag 4 maart, aanvang 20.15 uur.

Anne & Lisa

In ‘Weltschmerz’ doorgrondden Anne & Lisa personages die niet bepaald vooraan stonden toen geluk en liefde werden uitgedeeld. Met snelle sketches en absurde situaties, waar iedereen vraagtekens bij zet, brengen ze op humoristische en muzikale wijze een ode aan de onvolmaaktheid van de wereld. Zo heeft Danny echt alles van Star Wars, maar niemand om ‘papa’ of ‘mama’ tegen te zeggen. Herman zal nimmer raden wat Anton bij zich heeft en als ze samen gaan vissen vergeten ze standaard de hengels. ‘Weltschmerz’ is overal, het is de pijn die ons mens maakt met humor als enige zetpil. Deze voorstelling is te zien op vrijdag 13 maart, aanvang 20.15 uur.

Ook te zien in De Meenthe: Nina de la Parra op 30 oktober. Hehobros on tour op 5 november. Louise Korthals op 14 november. Soundos op 28 november. Patrick Laureij op 10 januari. Daan Boom 23 januari. Max van den Burg op 29 januari. Stefano Keizers op 27 februari.

Meer informatie over deze en andere voorstellingen en kaartverkoop: www.demeenthe.nl of 0521-514 004.

 

Reacties