Dwaal door een bloemenzee in mei

Foto: Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer introduceert dit jaar 12 Buitengewone Belevenissen: elke maand zetten we een bijzonder natuurfenomeen centraal om zo iedereen uit te dagen de natuur in te gaan. Die fenomenen wil iedereen namelijk ooit in zijn of haar leven meegemaakt hebben én ze zijn gewoon om de hoek te beleven.

De Buitengewone Belevenis van mei is het ontdekken van de bloemenpracht. In het voorjaar komt er volop kleur in onze gebieden. Je vindt er bloemen in alle soorten en maten. Voel de lentezon opkomen, geniet van het ontwaken van de natuur en ervaar het vroege buitenleven zo mooi en stil. Voor ons is het heel vroeg maar de vogels zijn allang wakker. Spot ze in de bloeiende Weerribben. Laat u verrassen als de boswachter u meeneemt in een open boot en u vertelt over de natuur van De Weerribben. Wilt u na de mooie tocht genieten van een ontbijtbuffet? Dat kunnen we voor u regelen bij restaurant ‘de Kluft’.

Het hele jaar door organiseren we Buitengewone Belevenissen. In juni leveren we meer over het leven in en van de natuur. De maanden erna volgen de natuur bij nacht, reeënbronst, monumenten, paddenstoelen, werken in de natuur en tenslotte in december de roep van de bosuil.

Datum en tijd donderdag 30 mei 2019 07:00 uur tot 09:00 uur

Startpunt:        Buitencentrum Weerribben

Hoogeweg 27

8376 EM Ossenzijl

Kosten: € 12,50 volwassenen, € 10,00 kinderen t/m 12 jaar

Boeken: Aanmelden verplicht. Reserveer je plek online

www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/weerribben/bloemen-van-de-weerribben

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen