Amfibieën en reptielen in Noordwest-Overijssel

Foto: IVN

De stichting Reptielen, Amfibieën en Vissen Onderzoek Nederland (RAVON) verzorgt op maandagavond 18 maart een presentatie over de (bijzondere) amfibieën en reptielen die in Noordwest-Overijssel voorkomen of kunnen worden verwacht.

Zo is bekend dat bij de kikkers het ‘groene kikkercomplex’ ook echt complex is. Hoe kunnen de drie soorten worden onderscheiden en waar kan men ze verwachten?
In de regio  komt ook de heikikker voor, die al vroeg in het jaar actief is. De padden die vaak te zien zijn, zijn dat gewone padden of de zeldzame knoflookpadden?
Naast de kleine watersalamander wordt ook de bijzondere kamsalamander wel eens genoemd als bewoner van Noordwest-Overijssel.

Bij de reptielen is de ringslang een algemene soort, die in de moerasgebieden van Weerribben en Wieden voorkomt.
Maar hoe het met de hazelworm en de adder staat, is niet helemaal duidelijk. Er komen weinig waarnemingen van deze soorten op waarneming.nl binnen.
Alle soorten komen in de lezing aan bod, maar ook de ziektes die hen bedreigen. Richtlijnen voor de groene vrijwilliger en professional om deze ziektes te voorkomen/beperken worden ook besproken.

Datum en tijd: Maandag 18 maart om 20.00 uur.
Plaats: Centrum “De Klincke”, Kerkstraat 16 in Steenwijk.
Deelname: Gratis voor leden van IVN en KNNV en 2 euro per persoon voor niet-leden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen