Zwolse arts Loes Hegeman schrijft met Tess Wemeijer het boek Poezenpraat

Foto:

Het is een pikant boek boordevol met smeuïge details. Alles passeert de revue zoals vaginale scheetjes, soa’s, een jeukende down under en ongewenste zwangerschappen. De Zwolse arts chirurgie Loes Hegeman van Isala schreef met haar Enschedese collega Tess Wemeijer van MST Enschede het boek Poezenpraat.

Tijdens hun zes jaar durende studie Geneeskunde beleefden vriendinnen Tess en Loes een bruisend studentenleven in Groningen. Vanwege hun groeiende kennis over het menselijk lichaam vertrouwden medestudenten Loes en Tess steeds vaker hun (letterlijk) diepste geheimen toe. Uit de vele gesprekken en vragen die zij voorgeschoteld kregen, blijkt dat jonge vrouwen hun taboevragen graag bespreken met leeftijdsgenoten.

Waargebeurde verhalen en wetenschap

Waar kunnen jonge vrouwen terecht met hun prangende vragen over een vergeten pil of een jeukende vagina? Tess en Loes begrijpen als geen ander dat een afspraak bij de huisarts soms net een drempel te hoog is en niet iedereen een Geneeskunde-student in haar vriendenkring heeft. Daarom bundelden zij de dirty talk met vriendinnen en medestudenten, eigen ervaringen uit het studentenleven en verhalen over bijzondere gevallen tijdens gelopen stages in ziekenhuizen in het boek POEZENPRAAT. Dit boek geeft antwoord op alle vragen van vrouwen op seksueel vlak, maakt elk onderwerp bespreekbaar en combineert hilarische anekdotes met handige wetenschappelijke feiten. Tess: “Het is algemeen bekend dat vrouwen gecompliceerde wezens zijn. Maar er is een stuk minder bekend over onze vagina. En als wij er al wat over weten, dan is het vaak een taboe om hierover te praten. Dat is zonde!”

De schaamte voorbij

Met hun boek willen Loes en Tess vrouwen laten zien dat gekke vragen niet bestaan, wilde fantasieën niet raar zijn, vrouwen ook over seks praten en probleemvagina´s vaker voorkomen dan je denkt. Zodat vrouwen die graag de bloemetjes buiten zetten, zich ongegeneerd kunnen onderdompelen in de wondere wereld van het vrouwenlichaam en alle vragen die daarbij komen kijken. Schaamte, wat is dat? Loes: “Voor ons is niks meer taboe. Daarom hebben wij onze kennis, ervaringen en visie op gebied van het vrouwelijk lichaam opgeschreven in een taal die begrijpelijk is voor iedereen. Zo kunnen we straks allemaal wat meer ontspannen met deze onderwerpen omgaan.”

POEZENPRAAT is in paperback vanaf 17 mei beschikbaar in de boekhandels en kost 19.99 euro. ISBN 978-94-93042-13-1

 

'
article
26604
Zwolse arts Loes Hegeman schrijft met Tess Wemeijer het boek Poezenpraat
Het is een pikant boek boordevol met smeuïge details. Alles passeert de revue zoals vaginale
https://steenwijkerland.nieuws.nl/achtergrond/26604/zwolse-arts-loes-hegeman-schrijft-met-tess-wemeijer-het-boek-poezenpraat/
2019-05-07T12:29:01+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/318/2019/05/07210806/image0021.jpg
Achtergrond