Spoorwegovergang Eesveenseweg twee weekenden afgesloten

De spoorwegovergang die de Eesveenseweg en de Stationsstraat in Steenwijk met elkaar verbindt is dit en volgend weekend afgesloten, gedurende de afsluiting worden er werkzaamheden uitgevoerd aan zowel het spoor als de spoorwegovergang.

ProRail laat weten dat de wissels worden vernieuwd en gesaneerd tezamen met de ballast, dwarsliggers en de spoorstaven in de overweg van de Stationsstraat. Deze werkzaamheden worden door een gespecialiseerd bedrijf uitgevoerd, daarnaast worden door Strukton kleinere werkzaamheden uitgevoerd zoals het herstellen van kabels en testwerkzaamheden.
Iets verder in de provincie Friesland worden werkzaamheden verricht aan het perron in Heerenveen, de situatie leent zich uitermate geschikt voor om al deze werkzaamheden tegelijkertijd uit te voeren.

De afsluiting geldt voor al het verkeer, voetgangers kunnen via de spoorbrug oversteken en automobilisten dienen om te rijden via de Meppelerweg, Gagelsweg en vervolgens over de Middenweg.
Een aantal bewoners van de Oostermeenthe is niet blij met de omleiding dwars door wijk, een bewoonster aan de Herenslagen laat weten dat zij niet geinformeerd is over de afsluiting en het pas wist op het moment dat er bebording werd geplaatst.
Zij voegt toe “Ik hoop alleen dat iedereen zich aan de voorrangsregels houdt en gewoon 30 kilometer per uur blijft rijden. De Middenweg wordt regelmatig als racebaan gebruikt en voorrang geven schiet er bij velen bij in.
Gelukkig is het in de weekenden en hebben de lagere school leerlingen hier geen last van.”

ProRail adviseert reizigers om de dienstregeling goed in de gaten te houden voor vertrek. Door alle werkzaamheden rijden er negen dagen lang geen treinen tussen Leeuwarden en Meppel, hier zijn vervangende bussen voor ingezet.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen