Sapperdeflap! Dein mee op de vrolijke melodietjes met Pipo

Foto: Wim Lanser

Deze week in Rabo Theater De Meenthe: Pipo, Blaaskapellenfestival, Grensland Overdinkel en Stuyvesant Sailors.

Pipo
Sapperdeflap! Naast de succesvolle tv-serie bij RTL Telekids staat Pipo de Clown nu ook in het theater met zijn eigen gloednieuwe familievoorstelling ‘Pipo en de Piratenprinses’. Samen met zijn lieve vrouw Mammaloe en de klunzige Klukkluk reist Pipo de hele wereld af in zijn wiebelende Pipowagen. Altijd is het dynamische drietal op zoek naar de prachtigste plekjes waar ze hun muzikale circusvoorstelling voor de kinderen uit de buurt kunnen spelen. Maar de Dikke Deur zit het gezelschap continu op de hielen en wil Pipo terug in zijn circus. Ook nu bedenkt hij weer een sluw plannetje… Zal zijn list deze keer wel werken of is Pipo de Dikke Deur toch weer te slim af? Deze familievoorstelling is te zien op donderdag 25 oktober, aanvang14.00 uur.

Blaaskapellenfestival
Dit jaar is er weer een voor Nederland uniek blaaskapellenfestival: 4e Fest der Blasmusik. Op diverse podia treden doorlopend blaaskapellen op in de bekende muziekstijlen: Marhrisch, Bohmisch, Egerlander en Oberkrainer. Als bezoeker kunt u rouleren tussen vijf podia met elk 30 minuten een wisseling van blaaskapellen. Een muzikaal treffen van muzikanten en toehoorders. Het festival wordt afgesloten met Vinocanka uit Lochem. Dit festival is zaterdag 27 oktober, vanaf 11.00 uur.

Grensland Overdinkel
In de beginjaren moest de kapel zich op de muzikale kaart zetten, maar met veel enthousiasme en inzet lukte dat. De pioniers van het eerste uur verdienen dan ook een grote pluim. Maar toen alles op de rails stond ging het alleen maar crescendo. In de begin jaren werden de zogenaamde wilde concoursen bezocht, maar toen deze concoursen onder de landelijke koepels vielen, was ook de Grenslandkapel een regelmatige deelnemer aan bv de wedstrijden in Muntendam. Maar het bleef niet bij een Egerländerkapel. Deze voorstelling is te zien op zaterdag 27 oktober, aanvang 20.15 uur.

Stuyvesant Sailors
He’j’m et al heurd, de naam van het nieuwe theaterprogramma van de Stuyvesant Sailors uit Wolvega. Tijdens deze voorstelling zetten de Sailors middels zang en sketches een “Pub” figuurlijk op de kop. De zeemans- en popliederen worden afgewisseld met sketches welke gaan over roddel en achterklap, wat men in elke kroeg kan ervaren. Deze voorstelling is eigenlijk uit het leven gegrepen en moet iedereen gezien hebben. Deze voorstelling is te zien op zondag 28 oktober, aanvang 14.00 uur.

Ook te zien in De Meenthe: Lucina Bolding op donderdag 1 november. De Bazuin op zaterdag 3 november. Mondiavisueel op maandag 5 november. Henk Poort op dinsdag 6 november. Liften op woensdag 7 november. Koninklijke Militaire Kapel op woensdag 7 november. The Fureys op donderdag 8 november.

Meer informatie over deze en andere voorstellingen en kaartverkoop: www.demeenthe.nl of 0521-514 004.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen