Relatief rustige oudejaarsavond in Steenwijkerland

Foto: Fotopersbureau Steenwyck

De gemeente Steenwijkerland kent een relatief rustige oudejaarsavond met weinig meldingen en amper brandweer uitrukken.

Iets na 19:00 werd er brand gemeld in een schuur aan de Hoofdweg in Nijensleek, omdat gedacht werd dat het om een behoorlijke brand ging werd er al snel opgeschaald naar middelbrand waarop korpsen uit Noordwolde, Havelte en Vledder uitrukten.
Ter plaatse bleek er geen sprake te zijn van brand maar nasmeulende resten die makkelijk konden worden gedoofd. De brandweer kon al snel terugkeren.
Door de inzet was de provinciale weg wel enige tijd afgesloten.

Rond tien over acht kreeg de brandweer van Steenwijk melding van een afvalbrand op het terrein van de hockeyclub aan de Middenweg.
Ter plaatse bleek daar sprake te zijn van een vreugdevuur, deze mocht blijven branden op de voorwaarde dat er niks meer werd bijgegooid en het vuur zo langzaam uit kon blijven branden.
De groep jongeren ging daarmee akkoord waarop de brandweer weer onverrichter zaken retour kon keren.

Rond half elf ’s avonds kreeg de brandweer van Steenwijk melding van een containerbrand op het Woldplein in Steenwijkerwold.
De inhoud van een ondergrondse textiel container was in brand gestoken waardoor er rook uit de container vrij kwam.
De brandweer heeft de container volgegoten met water om zo een nieuwe brand te voorkomen.

Bij het opruimen bleken er twee nabijgelegen stroomkasten te zijn open gebroken, de politie kwam hierop ter plaatse om te zorgen voor een oplossing.

De brandweer van Oldemarkt kreeg rond 23:05 melding van een afvalbrand op het Marktplein.

De korpsen Vollenhove, Giethoorn en Kuinre hoefden vooralsnog niet in actie te komen.
Van de politie is nog weinig bekend, deze cijfers worden altijd achteraf bekend gemaakt evenals de cijfers van gemeentelijke objecten die zijn vernield.
Wel is bekend dat er weinig tot niet wordt ingegrepen op vreugdevuren die op straat worden gecreƫerd.
Zo werd een vreugdevuur op het kruispunt van de Rozenstraat en Gasthuislaan uitgetrapt door agenten, maar een vreugdevuur met onder andere een brandende aanhanger die de toegang naar de Parkstraat blokkeerde kon doorgang blijven vinden.

Een minuut na middernacht moest het proosten plaats maken voor een nieuwe melding, aan de Dr. Dreesstraat in Steenwijk was een buitenbrand ontstaan, dit bleek te gaan om een heg die in brand was gevlogen.
Met behulp van de tuinslangen konden de bewoners de brand zelf blussen waardoor de brandweer niet meer hoefde uit te rukken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen