Geen treinen tot 1 uur na botsing in Meppel

Op het traject tussen Steenwijk en Meppel rijden naar verwachting tot 13:00 geen treinen door een botsing die donderdagochtend plaats vond nabij de overweg op het Jaagpad in Meppel.

Door nog onbekende redenen kwam de bestuurster stil te staan op de overweg, zij kon zichzelf tijdig in veiligheid brengen maar een botsing was onvermijdelijk. Hierbij werd de auto enkele tientallen meters meegesleurd.
Na een uitgebreide controle van hulpverleners en NS personeel bleek er niemand gewond te zijn geraakt. Omdat het ongeluk in de spits gebeurde zat de trein behoorlijk vol, zij werden later geëvacueerd en overgebracht naar een andere trein die hun verder bracht naar de plaats van bestemming.

Medewerkers van ProRail en Strukton zijn druk bezig om onderzoek te doen naar eventuele beschadigingen, het voertuig zal daarna met een kraan worden verplaatst zodat een berger het voertuig kan meenemen.
Over de exacte toedracht word nog onderzoek gedaan, de politie ter plaatse laat weten dat het niet om een pech geval gaat zoals eerder werd vermeld.
Bij het onderzoek kreeg de politie ondersteuning van het drone team, zij hebben vanuit de lucht opnames gemaakt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen