Brandweer nog uren bezig met 15 koeien in mestput in Giethoorn

Foto: Fotopersbureau Steenwyck

De brandweer is naar verwachting nog een paar uur bezig met de 15 koeien die donderdagmiddag door het rooster zakten en in de mestput terecht kwamen.
Brandweerlieden uit Steenwijk en Giethoorn rukten even na 15:15 uit naar de Smalleweg in Giethoorn waar een dier in de put zou zitten.

Ter plaatse bleken er 15 koeien in de mestput te zitten in de stal die door nog onbekende redenen door het rooster waren gezakt.
Met behulp van de veetakel en speciale pakken gingen de brandweerlieden aan de slag, echter bleek het een dermate complexe klus dat zij uren nodig hadden.
Veiligheidsregio IJsselland laat weten dat het er spannender uit ziet dan het lijkt, maar er is veel mankracht nodig en alles gaat met precisie om te zorgen dat de koeien weer op het droge komen.
Volgens de voorlichtster zijn alle 15 koeien nog in leven.

Even voor zeven uur vanavond worden er extra brandweerlieden uit Giethoorn gevraagd ter assistentie samen met de Officier van Dienst en werd er advies ingewonnen van de Adviseur Gevaarlijke Stoffen.
Net na half acht werd het korps van Oldemarkt opgeroepen om de ploegen die al sinds vanmiddag bezig zijn te aflossen.

UPDATE: Om 21:25 liet de Veiligheidsregio weten dat er al zes koeien uit de put zijn. Zij maken het naar omstandigheden goed.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen