Ravage na eenzijdig ongeval op Bentekamp nabij Witte Paarden

Op de provinciale weg Bentekamp (N761) vlakbij Witte Paarden ontstond vrijdagochtend vroeg een enorme ravage nadat een automobilist uit de bocht vloog die het kruispunt van de Steenwijkerweg en Bentekamp verbindt.

De bestuurder kwam uit de richting van Oldemarkt en vloog door nog onbekende oorzaak over de middengeleider, lantaarnpaal en knalde vervolgens met een harde klap door de vangrail in de bocht waarna het voertuig tot stilstand kwam.
De vangrail heeft weten te voorkomen dat het voertuig verder was doorgeschoten naar een aangrenzende woning waarvan de bewoners enorm wakker schrokken nadat zij de harde klap hoorden.
De hulpdiensten, waaronder de brandweer van Steenwijk waren al snel ter plaatse maar wonder boven wonder bleef de bestuurder ongedeerd.
Omdat er rook onder de motorkap vrij kwam heeft de brandweer een nacontrole uitgevoerd en de accu afgekoppeld om eventueel verder gevaar af te wenden.
Na berging van het voertuig en het vertrek van de hulpdiensten kon de weg weer volledig worden vrijgegeven.

De gemeente zal vandaag de schade opnemen en de nodige tijdelijke maatregelen nemen.
Omwonenden klagen al vaker dat er meer maatregelen genomen moet worden door de gemeente en provincie, volgens hen zouden automobilisten nog veel te hard rijden waarna zij ineens moeten remmen voor de bocht.
De politie probeert stelselmatig steeds vaker mobiele controles te houden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen