Artiesten ondersteunen Glazen Dorpshuis Steenwijkerwold

Foto: RTV Slos
Van woensdag 7 tot en met vrijdag 9 december 2016 wordt een uniek driedaags evenement ten bate van de Voedselbank Steenwijkerland georganiseerd.
Multifunctioneel Centrum Hoogthij, gelegen in het hart van Steenwijkerwold, vormt drie dagen lang het toneel van de actie waarvoor de medewerkers van het Dorpsbelang Steenwijkerwold en RTV SLOS zich belangeloos inzetten. Ook een keur aan artiesten vinden hun weg naar het Glazen Dorpshuis.

Volgens de organisatie gaat het zodanig hard dat alle avonden reeds helemaal zijn volgeboekt. Op woensdagavond zijn er optredens van onder meer de Reunezangers, de Boerenrockies en het duo Marlon en Annelies. De donderdag brengt wederom hele reeks regionaal bekende artiesten naar MFC Hoogthij. ’s Avonds spelen en zingen de Wi’j. de Moonshine Ramblers en Malou Hagedoorn. Ook de bekende muzikale duo’s Snabbel en Babbel, Silverwings en Arak en Nina zullen optredens verzorgen.
Op vrijdag 9 december kunt u onder meer genieten van de Blue Notes en een reïncarnatie van Elvis Presley. Het Glazen Dorpshuis wordt vanaf 19.00 uur afgesloten op het buitenpodium op het Woldplein met spetterende optredens van Lemonade, Mannenkoor Karrespoor en Ancora. Na al die optredens wordt het voorlopige eindbedrag van de actie bekendgemaakt.
Voor andere artiesten bestaat er op zowel 7, 8 als 9 december de mogelijkheid om voor een minimale bijdrage van € 15,- drie liedjes live te spelen in de middagprogrammering . De organisatoren laten weten dat geïnteresseerden hiervoor het beste kunnen mailen naar [email protected].
Streektael Top Tiene
Naast de vele optredens van de artiesten is er donderdag tussen 18.00 en 22.00 ook nog de Steenwiekerwoldse Streektael Top Tiene. Deze lijst, die als een rode draad door de donderdagavond zal lopen, is het geesteskind van de medewerkers van het streektaalprogramma Hei’j ’t wel ‘e’eurd. Stemmen voor de lijst kan tot 8 december op http://rtvslos.nl/glaezen-dorpsuus/.

Glazen Dorpshuis
Het Glazen Dorpshuis zal alle dagen op alle kanalen van RTV SLOS worden uitgezonden. Woensdag 7 december wordt om 14.00 uur het spektakel afgetrapt. De daaropvolgende dagen wordt al om 10.00 uur begonnen met de uitzendingen. De programmamakers brengen alle dagen tot 22.00 uur een gevarieerd programma.

Tijdens de uitzendingen is het in MFC Hoogthij voor bedrijven, organisaties, verenigingen of particulieren te allen tijde mogelijk om plaatjes aan te vragen voor een minimum van € 5,- per plaat. Het multifunctioneel centrum wordt zodanig ingericht dat alle donaties (geld, maar zeker ook etenswaren of speelgoed) tijdens de driedaagse in ontvangst kunnen worden genomen. Daarnaast zijn alle geïnteresseerden van harte welkom om een kijkje te nemen bij dit unieke radio-evenement.

Voedselbank
Steenwijkerland
De opbrengst van de actie komt volledig ten goede aan de Stichting Voedselbank Steenwijkerland. Deze voorziet huishoudens, die tijdelijk minder middelen hebben om zelf voldoende in hun levensonderhoud te kunnen voorzien, wekelijks van een
aanvullend boodschappenpakket. Deze pakketten worden verspreid vanuit de uitdeelposten in Steenwijk en Vollenhove. Daarnaast hebben voedselbankgebruikers in Steenwijk de mogelijkheid om kleding uit te zoeken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen