Deze zomer iedere woensdag Vestingfeest in Steenwijk

Foto: Wilbert Bijzitter

De Vestingstad Steenwijk staat deze zomer bol van de activiteiten. Vanaf het ONTZET Festival op zaterdag 13 juli tot De Nacht van Steenwijk op donderdagavond 29 augustus is er iedere woensdag feest, braderie en vertier voor jong en oud. De Markt is het middelpunt van alle activiteiten.

Ontzet Festival en BIEB OUTDOOR XXL
De zomer in Steenwijk gaat van start met het ONTZET Festival op zaterdag 13 juli. Vanaf 10.30 uur wanen bezoekers zich in een compleet andere wereld. Terug naar de 16e eeuw naar het Steenwijk, van Johannes van den Kornput, ten tijde van het Steenwijks Ontzet. Er is een 16e-eeuwse markt in de Onnastraat, er zijn parades, exercities, veldslagen en demonstraties in de grote arena op de Markt 

De Scutterie van Sint Clemens heeft meerdere schutterijen uitgenodigd die hun kampement hebben opgeslagen bij de Onnapoort. In de Grote Kerk, Doopsgezinde Kerk en Kleine Kerk zijn verhalenvertellers die terug gaan naar zo’n 500 jaar geleden. De Steenwijker Toren is open om te beklimmen, er is een kinderstraat en doorlopend muziek en straattheater. Een ontzettend leuke dag voor jong en oud. 

’s Avonds betreden de DJ’s; Trobi, Lassa en Hardez het podium op de Markt tijdens BIEB Outdoor XXL. De Partysquad maakt het feest compleet.  

Sport & Fun – woensdag 17 juli
De Markt bruist van de sportieve activiteiten, dansdemonstraties, workshops, wedstrijdjes en nog veel meer. De stadsgidsen zijn deze dag vertegenwoordigd en men kan zich opgeven om samen op pad te gaan om het centrum van Steenwijk verkennen. De Dansvlinders verzorgen een workshop en er is een demonstratie van de talentvolle dansers van Eyecatcher. Op de stormbaan kan volop geklommen en geklauterd worden en verschillende sportverenigingen uit Steenwijkerland organiseren mini-activiteiten. Om 15.00 uur start het Panna Voetbal Toernooi. Een gedeelte van de Markt is omgetoverd tot een grote zandbak. Voor de basisschoolkinderen is er ’s middags Beach Stoepranden en ’s avonds wordt hier de Bedrijven Cup Jeu de Boules gehouden. Opgeven voor al deze wedstrijden kan via www.steenwijkvestingstad.nl. Er is voor elk wat wils en zeker niet alleen voor de sportievelingen. Supporters zijn ook nodig deze dag! 

Pasar Malam Istimewa – 24 t/m 28 juli
Vijf dagen lang genieten van oosterse muziek, entertainment en culinaire hoogstandjes van Indische restaurants. De 15e Pasar Malam Istimewa is een publiekstrekker in de binnenstad van Steenwijk. Het is de plek waar Aziatische producten zoals wierook, houtsnijwerken, sambal, kleding en accessoires te koop zijn. Het gratis programma kent dagelijks een gevarieerd programma. Vanaf 12.00 uur tot in de avond is er elke dag doorlopend muziek en dans. De Vestingstad is vijf dagen lang even de Gordel van Smaragd. Zondag 28 juli is het koopzondag in Steenwijk. 

Steenwijk goes Ibiza – woensdag 31 juli
Steenwijk verandert van 10.00 tot 18.00 uur in het Spaanse Ibiza. Iederen kan flaneren op de hippiemarkt en rondsnuffelen tussen de flamboyante kleding, accessoires, woondecoratie, lifestyle- en beautyproducten. Het wordt genieten van zwoele, opzwepende muziek in de bruisende Vestingstad. ’s Avonds neemt DJ Nelson de bezoekers mee naar het extraverte eiland. Net als op Ibiza kan er gefeest en gedanst worden tot in de late uurtjes. 

Circus Festival – woensdag 7 augustus
Het is circus in de stad met clowns, acrobaten en steltlopers. Circus Snor komt naar Steenwijk. Op de Markt zijn voorstellingen en worden de kids opgeleid tot heuse jongleurs en circusartiesten. Het zweefmolentje zorgt voor extra vermaak. Er is van alles te beleven waarbij verbazing en lachen centraal staat. 

Foodtruck Festival met Blues op de Markt – 14 en 15 augustus
Niet één maar twee dagen. Eten uit alle windstreken is er tijdens het Foodtruck Festival in het centrum van Steenwijk. Volop keuze om te genieten van lekker eten en drinken. Heerlijke burgers, Aziatisch lekkers, pannenkoeken, Vlaamse frieten en heerlijke broodjes. Het is nog maar een kleine greep uit het aanbod. De Blues maakt het gezellige sfeertje helemaal compleet. De gehele dag treden er bands en muzikanten op die blues, onvervalste bluesgrass en folk ten gehore brengen op het podium op de Markt. Twee dagen relaxen en chillen in de historische binnenstad. 

Fun for Kids – 21 augustus
Springen, ravotten, glijden, draaien en racen. Steenwijk is een dag lang één groot speelparadijs voor kinderen. Ze kunnen zich eindeloos uitleven op coole springkussens en attracties. Leuk voor peuters én tieners. En als de kids zich vermaken, hebben ook de (groot)ouders een topdag. Een treintje rijdt voortdurend door het centrum en Super Mario en Sonic zijn ook in de de binnenstad te vinden. ’s Avonds is er Qmusic The Party voor de oudere jeugd. 

Wollig Landleven VestingFair – woensdag 28 augustus
Dit jaar komt Wollig Landleven voor de tweede keer naar Steenwijk. Hier ontmoeten mensen met passie voor wol, lifestyle en streekproducten elkaar. Er is muziek en er zijn gezellige foodtrucks. Wollig Landleven is inmiddels een begrip en in het noorden van het land en daarom mag dit succesvolle evenement ook niet missen op het programma van de Vestingfeesten. 

Nacht van Steenwijk – 29 augustus
Het slotakkoord van deze zomer. De Nacht van Steenwijk staat garant voor een groot muzikaal spektakel. Niemand minder dan Frans Bauer betreedt het podium. Daarnaast staan Ancora en Summerland in de line-up. In de vooravond organiseren de lokale ondernemers weer een grote kassabonactie waar een reischeque ter waarde van € 1500 naar Disneyland Parijs is te winnen. Kortom de ondernemers van Steenwijk bieden een uitgebreid en gevarieerd programma aan deze zomer. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen